tiistai 16. kesäkuuta 2009

Alkumatkan tunnelmia

Matka alkoi lauantaina suunnitelmien mukaisesti ja tulimme 9 tuntia Utön majakkasaarelle. Tuulta oli mukavasti, ihan lopussa rullasimme genoaa sisään ja otimme yhdenreivin. Utössä oli kolme muuta venettä, jotka olivat kaikki matkalla Ahvenanmaalle. Ennusteet näyttivät sunnuntaille huimia tuulia, joten jäimme odottelemaan ja kävimme Havshotellin rivitalosaunassa. Tapasimme myösHannan ja hänen isänsä Topin ja vaihdoimme kuulumiset sitten viime näkemän. Solveilla oli ollut aivoinfarktia ja puhekyky oli tyystin kadonnut. Suomi oli palautunut ensin, mutta nyt ruotsi sujuu jo paremmin puheterapian ansiosta.

Maanantaina tuuli lännestä ennusteitten mukaan 12 m/s ja mittasimme keskituuleksi rannalla 15, puuskissa jopa yli 17. Jäimme toiseksi päiväksi.

Hotelli on aloittanut toimintansa ja rakentaa vieraslaituria. Laituri tuli edellisviikolla ja poijut olisivat paikoillaan, mutta sähköt tulevat vasta tällä viikolla. Olemme aurinkopaneelin ja moottorin käyttämisen varassa, mutta akut olisi hyvä saada täydemmiksi enne seuraavaa legiä Gotlantiin. Matkaa on 135 mailia pohjoiskärkeen, joten autopilotille pitäisi saada virtaa matkalle. Tiistaina ennusteet näyttäisivät hiukan rauhoittuvaa keliä.

Ei kommentteja: